Never lose hope

Lieve allemaal,

Meestal post ik geen persoonlijke dingen op sociale media. Op dit moment voel ik echter dat ik dat wel moet doen. De laatste tijd heb ik dikwijls de bevestiging gekregen dat mijn gevoel juist is, nog meer dan anders. Daarom luister ik er maar naar…😊

Ik hoef niet uit te leggen dat we nu in bizarre, woelige en onzekere tijden vertoeven. Ook ik heb het afgelopen jaar vaak gevoelens ervaren van angst, onzekerheid, boosheid,… Er zijn mij verwijten gemaakt, alhoewel dat niet rechtstreeks tegen mij zelf werd gezegd. Ik heb het gevoel gehad dat ik mij moest verdedigen, vaak wilde ik gewoon gerust gelaten worden. Deze tijden zijn nog niet voorbij en ik weet ook niet wat de toekomst nog zal brengen…

Maar de reden van dit bericht is het volgende: ik realiseerde me pas dat, desondanks dit een heel moeilijke periode is, er ook zaken uit voortgekomen zijn, die anders misschien niet gebeurd zouden zijn. Deze toestanden hebben me bepaalde beslissingen doen nemen. Misschien had ik het anders ook gedaan, maar waarschijnlijk had ik dat duwtje in mijn rug nodig.☺️

Mijn conclusie, en dit is de reden waarom ik dit ook post: hoe moeilijk ook, probeer eens te kijken wat deze situatie (en dat geldt ook voor eender welke andere situatie) jou gebracht heeft, dingen die anders misschien niet waren gebeurd.

Om het kort te zeggen en het klinkt misschien wat cliché 😉: probeer het goede te zien in elke moeilijke situatie. Voel, omarm en stap in de dankbaarheid ervan. Focus op dat warme gevoel van dankbaarheid. En natuurlijk ben ik me er volledig van bewust dat dit in sommige gevallen een extra grote uitdaging is of zal zijn. Maar toch… gun jezelf deze kans….

Dit was een boodschap waarvan ik sterk voelde dat ik ze vandaag moest delen. Ik hoop dat er iemand iets aan heeft en weer een sprankeltje hoop mag ervaren als dat laatste verdwenen zou zijn…✨

Pascale ❤️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.