Wat is reiki?

 

Reiki is een (oude) energetische geneeswijze, die behoort tot de oudste geneeswijzen die de mensheid kent.  Oorspronkelijk werd ze ontwikkeld in Tibet.  In de 19de eeuw werd Reiki herontdekt door Mikao Usui, een Japanse monnik.

 

Het woord Reiki bestaat uit twee delen.

REI beschrijft het kosmische, universele aspect van deze energie  en 

KI, dit is de fundamentele levenskracht die stroomt in alles wat leeft.  

De universele energie is overal om ons heen en behoort iedereen toe.  Wanneer je ingewijd bent in Reiki word je een kanaal die deze universele energie kan doorgeven aan mensen, dieren, planten,…

De mens is eigenlijk een energetisch systeem, dat bestaat uit chakra’s en een aura.  Wanneer de aura en chakra’s uit evenwicht raken, ontstaan er onvermijdelijk klachten of zelfs ziekten.  Wanneer we dit tekort aan energie, of het onevenwicht ervan herstellen, kunnen we ons lichaam weer in balans brengen.

Chakra’s zijn energetische “wielen”  die in een bepaalde richting moeten draaien. De chakra’s kunnen door sommigen gezien en aangevoeld  worden Sommige mensen kunnen chakra’s zien en aanvoelen.  Door bepaalde invloeden kunnen de chakra’s anders gaan draaien en dan kan je hinderlijke klachten ervaren gaande van een gevoel van onbehagen tot ernstigere klachten.  Reiki kan probleemloos toegepast worden naast andere natuurgeneeswijzen en klassieke behandelingen.  

Via bepaalde handposities wordt de reiki-energie overgedragen op de ontvanger. Draag tijdens een Reiki-behandeling gemakkelijke kledij, (tijdens een reiki behandeling wordt de kledij aangehouden). Het is niet nodig je te ontkleden voor een behandeling.

Reiki werkt op het fysieke, mentale, geestelijke en spirituele vlak omdat dit alles bestaat uit energie.

Juist omdat Reiki deze vier aspecten kan bereiken, kan je veel aandoeningen gaan ondersteunen. Zo kan Reiki zeker zijn nut bewijzen in volgende gevallen:

-Ter ontspanning.

-Bepaalde inzichten verkrijgen, waardoor je veranderingen kan doorvoeren in je leven.

-Allerhande fysieke aandoeningen:  ziekten van organen, hormonale stoornissen,…

-Verwerking van trauma’s, zowel recent als bv. uit de kindertijd.

-…

Reiki brengt wezenlijk iets in beweging. Van daaruit ontstaat er een golf van verandering op alle vlakken.

Reiki laat zich niet dwingen. Reiki stroomt waar het nodig is, niet naar waar je denkt dat het nodig is.

 

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.