Hoe kies je een edelsteen?

Er zijn ontelbare mooie edelstenen. Stuk voor stuk prachtig, met elk hun eigen unieke eigenschappen en energiefrequentie die een positieve invloed kunnen hebben op ons fysiek, emotioneel en etherisch lichaam. Hoe kan je dan de edelsteen kiezen die voor jou het meest geschikt is? Vaak wordt deze vraag mij gesteld. Vandaar dat ik dit onderwerp hier graag aanhaal…

Er zijn verschillende manieren om juist die ene edelsteen te kiezen die voor jou op dat moment in je leven de meest gunstige invloed heeft. Hier volgen een aantal mogelijkheden. Laat je zeker niet beperken tot deze opsomming. Heb jij een andere manier om tot de juiste steen te komen, dan kan dit perfect!

  • Kiezen volgens klachten. Wanneer je bepaalde klachten hebt, kan je op deze manier een keuze maken. Je kan hiervoor boeken of betrouwbare websites raadplegen. Je kan ook ten rade gaan bij iemand die meer weet over kristallen.
  • Sterrenbeeld. Er zijn edelstenen die gelinkt worden aan een specifiek sterrenbeeld. Op die manier kan  je een persoonlijke keuze maken die gelinkt is met de astrologie.
  • Je kan ook perfect de edelstenen gaan combineren met de chakra’s. Op die manier maak je gebruik van twee systemen die elkaar kunnen versterken en aanvullen.                                     Elk chakra wordt vertegenwoordigd door een bepaalde kleur. Op die manier kan je een keuze maken; je kiest dan een edelsteen die correspondeert met het chakra van je keuze.
  • Wat ik de meest mooie manier vind om het kristal te kiezen dat het best bij je past, is je gevoel of intuïtie volgen!                                        Maak je niet druk over de eigenschappen van de steen, ook niet over welk chakra het meest aandacht en healing nodig heeft. Volg je gevoel en je wordt vanzelf aangetrokken tot de steen die de juiste energiefrequentie voor je uitstraalt. Denk niet te veel na en luister naar je intuïtie.                         Wil je dan toch nog meer te weten te komen over de gekozen steen ?Dan kan je in de omgekeerde volgorde te werk gaan; welke kleur heeft deze steen? Met welk chakra correspondeert dit? Welke eigenschappen heeft dit chakra, welke levensgebieden vertegenwoordigt dit? Neem een goed boek bij de hand en zoek op voor welke klachten deze steen kan gebruikt worden. Dan kan je gaan reflecteren. Herken je deze klachten bij jezelf? Misschien zijn deze klachten (nog) niet zichtbaar en kan deze steen preventief gebruikt worden.

Dit is slechts een korte, inleidende,  omschrijving over hoe je de edelsteen kan kiezen die het best bij je past. Houd zeker deze blog in de gaten, want de komende tijd zal ik deze punten verder uitdiepen.

Liefs,

Pascale

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.