Energetische koorden verbreken met Aartsengel Michaël.

Ik deel graag nog even een artikel dat ik een aantal jaar geleden geschreven heb voor Bloom (toen nog Para-Astro). Het is ergens in het voorjaar van 2018 geplubiceerd. Als ik de juiste datum vind, dan vermeld ik het er binnenkort nog even bij. 😉 Maar hier volgt het artikel dus:

Heb jij ook al eens in je leven momenten gekend waarop je merkte dat bepaalde gebeurtenissen of personen (al dan niet uit het verre verleden) nog steeds een invloed uitoefende op je huidige leven?

Wil je graag loskomen van deze (onbewuste) invloeden die je vasthouden aan het verleden of heb je het gevoel dat ze je belemmeren in het volgen van je eigen weg? Dan kan Aartsengel Michaël je helpen om hiervan los te komen. Hoe je dat doet kom je te weten als je verder leest.

Wat zijn engelen?

Engelen zijn liefdevolle wezens, zonder enig oordeel. Engelen zijn letterlijk “Boodschappers van God”. Hoewel het bestaan van engelen in vele religies erkend wordt, is de context in dit artikel niet gebonden aan welke religie of godsdienst dan ook. Het maakt niet uit of je gelovig bent en welke godsdienst je beoefent. De Engelen zijn er voor iedereen. Je kan ze aanroepen op elk moment in je leven, zo vaak je maar wil. Er zijn 15 Aartsengelen , daarnaast zijn ook je persoonlijke beschermengelen steeds bij je. Elk van deze Aartsengelen hebben hun eigen “taak”. Michaël is één van hen. In dit artikel kom je te weten wie Aartsengel Michaël is en op welke manier hij je kan helpen.

Wat zijn energetische koorden?

Elke engel heeft zijn eigen specifieke taak. Michaël is een echte beschermer. Aartsengel Michaël wordt dan ook als volgt afgebeeld: hij heeft een schild en een zwaard van Licht bij zich. Michaël straalt een blauwe kleur uit.

Aartsengel Michaël wordt beschouwd als een echte beschermer omdat hij je onder andere helpt je energetische koorden door te knippen. Energetische koorden zijn energieverbindingen die we maken met elke persoon die we tegenkomen. Dit gebeurt automatisch. Ook al is dit een proces dat onbewust plaatsvindt, toch kan je, als je jezelf bewust bent van dit proces, hier wel een zekere invloed op uitoefenen. De energetische koorden zorgen ervoor dat je een verbinding maakt met mensen die je dierbaar zijn. Zoals je ouders, partner en kinderen. Maar deze verbindingen komen ook tot stand met mensen die je maar kort begroet, zoals de mevrouw aan de kassa. Daarnaast ontstaan energetische koorden ook met mensen waarmee je een (moeilijke) relatie hebt. Vooral mensen die heel gevoelig zijn, zullen de invloed van deze energetische koorden -al dan niet onbewust- aanvoelen. Deze energetische koorden hebben altijd een invloed op je energetische lichaam en dus bijgevolg ook op je emotionele en fysieke lichaam. Met personen waar je een nauwer contact mee hebt, kunnen deze koorden als het ware een deel van je leven gaan beïnvloeden. Soms is dit een bewust proces, maar het kan evengoed iets zijn dat onbewust plaatsvindt. Je kan je deze energetische koorden voorstellen zoals echte fysieke koorden. Ze maken een verbinding tussen twee personen. De verbinding van liefde zal je optrekken en moed geven. Zijn er daarentegen personen of gebeurtenissen al dan niet uit het verleden, die je gekwetst hebben, dan kunnen deze koorden je letterlijk tegenhouden om verder te gaan. Je ondervindt dan een weerstand om je eigen keuzes te maken of je eigen pad te bewandelen.

Deze energetische koorden kunnen ontstaan tussen personen, maar ze kunnen ook in verband staan met gebeurtenissen die plaatsgevonden hebben of betrekking hebben op verslavingen. Je kan ook een energetische verbinding met voorwerpen aangaan.

Het is mogelijk om je los te maken van deze energetische verbindingen die je negatief beïnvloeden. Je hoeft je zelfs niet bewust te zijn van de oorsprong van deze verbindingen. Zo is het ook mogelijk dat invloeden van andere levens je nog steeds beïnvloeden op dit moment.

Hoe kan je Aartsengel Michaël aanroepen?

Het is mogelijk om jezelf te bevrijden van de -onbewuste- invloeden die relaties en gebeurtenissen en verslavingen op je uitoefenen. Als je jezelf hiervan wil losmaken dan kan je Aartsengel Michaël om hulp vragen. Iedereen kan dit doen, op elk moment in je leven en dit zo vaak als je voelt dat je dit nodig hebt. Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben met energiewerk of iets dergelijks.

Zoals al eerder vermeld, heeft Aartsengel Michaël een schild en een zwaard van Licht bij zich. Met dit zwaard van Licht knipt Michaël de energetische koorden door. Dat kan je vergelijken zoals je met een scherp mes doorheen zachte boter snijdt. Er is niet een bepaalde formule nodig om hem aan te roepen. Je kan hem aanroepen in je eigen woorden. Bijvoorbeeld: “Aartsengel Michaël, wil je de energetische koorden doorsnijden die mij niet meer dienen, zodat ik volledig vrij verder kan gaan om mijn eigen pad te volgen? Dank je wel.” Visualiseer je vervolgens dat Michaël bij je is en dat je omringd wordt door zijn blauwe gloed. Dan “zie” je dat hij met zijn zwaard van helder Licht de energetische koorden doorsnijdt die je niet meer dienen.

Het schild dat hij bij zich heeft en de blauwe energie die hij uitstraalt, beschermt je tegen negatieve indrukken en invloeden van buitenaf en tegen lagere energieën. Je kan jezelf visualiseren dat dit blauwe licht je helemaal omringt, zodat je beschermt wordt. M aar je kan natuurlijk ook Aartsengel Michaël vragen om je te beschermen tegen “harde” energieën.

Concreet kan deze “techniek” je helpen in onder andere volgende situaties: vergeving schenken, losmaken van oude inzichten en gewoonten die je niet (meer) dienen, loslaten van mensen die belangrijk voor je waren, allerhande verslavingen,… Maar ook ingeval van angst en onzekerheid kan je op deze manier bescherming en de leiding vragen van Aartsengel Michaël. Mensen die gevoelig zijn voor indrukken van buitenaf, kunnen zich op deze manier beschermd voelen.

Aartsengel Michaël (en alle andere engelen) zijn er voor iedereen. Je kan hen om hulp vragen, net zoals je een vriend(in) om hulp zou vragen. Engelen kunnen overal tegelijk zijn omdat ze niet verbonden zijn aan een fysiek lichaam. Wees dus maar niet ongerust dat je iemand anders de hulp ontneemt wanneer jij ze aanroept om hulp en leiding te vragen.

De Engelen zijn bij je. Altijd. Het enige waar ze op wachten is dat jij ze om hulp vraagt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.