Seleniet, de zuivere Engelensteen

Seleniet of ook wel Engelensteen genoemd. De  naam seleniet komt van de Griekse maangodin Selene, vanwege de maanachtige lichtschijn van het vlammetje er doorheen. Het werkt verzoenend, verbindend, tussen geliefden. Seleniet kan de telepathische vermogens tussen 2 mensen verhogen wanneer beiden een steen bij zich draagt.

Selenietkristallen zijn halfedelstenen met een bijzondere vibratie. Ze worden in verband gebracht met het zesde chakra (het Derde Oog) en het zevende chakra op de kruin. Vooral de witte of transparante kristallen hebben een krachtig effect. Zet een seleniet sfeerlicht in je kamer om een vredige, beschermde leefomgeving te creëren.

Seleniet heeft de bijzondere eigenschap dat het zichzelf en ook andere edelstenen kan opladen. Leg je edelstenen op trommelsteentjes of op een seleniet oplaadplaat. Laat ze liggen zolang je voelt dat het nodig is. Dit kan gaan van een half uurtje tot wel 12 uur.

Op spiritueel gebied helpt seleniet je inzichten te verwerven in de levenslessen die je al geleerd hebt en diegenen die nog verdere verdieping nodig hebben. Seleniet kan helpen bij onder andere kaartleggingen, om een helder inzicht te bekomen. Seleniet heeft een kalmerende werking en geeft diepe rust. Het helpt bij meditaties of andere spirituele bezigheden.

Op psychisch vlak helpt seleniet om zich bewust te worden van wat er gebeurt en inzichten daarrond te verkrijgen.

Een selenietstaaf kan gebruikt worden bij energetisch werk om bv. energetische koorden te doorbreken.

De toegeschreven werking van Seleniet is dat hij houvast en controle kan geven. De steen kan fysiek een positieve werking hebben op de ruggengraat, de hersenen en versterking op het weefsel. Daarnaast kan Seleniet een bevorderende werking op de vruchtbaarheid en borstvoeding hebben en kan pijnstillend werken, ook bij voorweeën. Seleniet kan een heilzame werking hebben bij oedeemvorming en het effect van vrije radicalen en ondersteuning geven bij hyperactiviteit en gespannenheid. Seleniet kan helpen bij het afschermen tegen negatieve energie en emoties van binnen en buitenaf. Seleniet kan helpen je jong, vitaal en vrolijk te voelen en de intuïtie te versterken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.