De wonderlijke kracht van de Gouden Driehoek.


De Gouden Driehoek, het is een bekende combinatie in de wereld van kristallen en edelstenen. Amethist, bergkristal en rozenkwarts zijn de edelstenen die deel uitmaken van deze unieke combinatie. Samen vormen ze een krachtige energetische verbinding. Waarom worden juist deze kristallen gebruikt en wat zijn hun eigenschappen? Je komt het hier te weten. Verdiep je in de bijzondere kracht van de Gouden Driehoek…

De energetische eigenschappen van amethist, rozenkwarts en bergkristal uitgelicht.

Om de kracht van de Gouden Driehoek te begrijpen, is het belangrijk om even een licht te werpen op de individuele eigenschappen van elk van deze kristallen:

Amethist is de bekende paarskleurige edelsteen. De energie van deze steen wordt in verband gebracht met spiritueel ontwaken en het openen van het derde oog of het voorhoofdchakra.  Het is een geliefd kristal dat vaak gebruikt wordt tijdens meditaties omdat het de geest kalmeert en rust brengt. Deze edelsteen zorgt voor spiritueel inzicht en vergroot je intuïtie. Het helpt je een blik te werpen op wat er zich afspeelt achter het beeld van de aardse gebeurtenissen.

Amethist wordt, dankzij zijn kalmerende en rustgevende eigenschappen, ook gebruikt bij slapeloosheid. Gebruik hiervoor wel een lichtpaarse steen.  Deze kalmeert de geest, terwijl een donkere amethist de intuïtieve ontwaking vergroot. Dit proces kan soms een zekere onrust teweegbrengen. Vooral een lichtpaarse amethist zorgt ervoor dat de zenuwen gekalmeerd worden.

Amethist helpt om zware energieën zoals angst, woede en verdriet te transformeren. Daarnaast zuivert amethist de aura en verbindt het de etherische lichamen.

De energiefrequentie van Rozenkwarts maakt verbinding met het hart en het hartchakra. Het helpt vergeving schenken en zorgt daarom voor een gevoel van vrede en rust. Op die manier kan rozenkwarts helpen om moeilijke situaties en gebeurtenissen uit het verleden achter je te laten en je hart en vertrouwen te helen. Rozenkwarts geeft rust omdat het je helpt in te zien dat  liefde helend werkt.

Rozenkwarts is de edelsteen waarbij liefde centraal staat. Zowel liefde voor jezelf, liefde voor de anderen als liefde toelaten in je leven.

Deze edelsteen helpt vertrouwen te scheppen en de moed om je hart open te stellen voor oprechte liefde en waardering die je kant uitkomt.  Deze steen helpt vertrouwen te hebben in het leven. De energiefrequentie van rozenkwarts helpt om de juiste mensen aan te trekken, die zich op dezelfde golflengte bevinden als jij. Het helpt je om verbinding te maken met die persoon, en deze te (h)erkennen wanneer je hem/haar ontmoet.

Rozenkwarts kan, in sommige situaties, liefde en vertrouwen herstellen. Het zorgt voor harmonie en empathie. Het helpt je het gezichtspunt van de ander in te zien.

Deze edelsteen helpt je om je hart open te stellen. Daarnaast helpt rozenkwarts je hart te helen en je te troosten wanneer je je gekwetst voelt en wanneer het vertrouwen geschonden is.

De laatste edelsteen die deel uitmaakt van deze magische combinatie is Bergkristal. Bergkristalis een prachtig kristal met bijzondere eigenschappen. Het wordt al eeuwen gebruikt.

Dankzij zijn veelzijdige werking is het een bijzondere edelsteen. Bergkristal heeft zuiverende eigenschappen, zowel op fysiek als emotioneel gebied.  Daarnaast heeft het ook een zuiverende werking op andere kristallen.  Bergkristal wordt beschouwd als een ‘neutraal’ kristal. Deze steen heeft de mogelijkheid om energie op te slaan. Deze prachtige edelsteen lost energetische blokkades op, waardoor de energie weer optimaal kan stromen. Daarom wordt het vaak gebruikt bij healings.

Bergkristal geeft kracht, bevordert de concentratie en helpt om een heldere kijk te krijgen op een situatie.

Bergkristal heeft de bijzondere eigenschap dat het de werking van andere edelstenen versterkt.

Wat is de meerwaarde wanneer deze kristallen in combinatie gebruikt worden?

Natuurlijk is het perfect mogelijk om amethist, rozenkwarts en bergkristal elk apart te gebruiken en op die manier hun energie en eigenschappen ten volle te ervaren.

Het wordt pas echt bijzonder wanneer je deze kristallen  samen brengt tot een nieuwe éénheid.

De combinatie van deze drie kristallen brengt elk van hun kwaliteiten mooi in evenwicht. Ze brengen harmonie en rust.

Samengevat:

  • Bergkristal zuivert en lost blokkades op.
  • Rozenkwarts opent het hart en herstelt vertrouwen.
  • Amethist opent het derde oog en versterkt de intuïtie.

Bergkristal verbindt de andere kristallen, in dit geval amethist en rozenkwarts, en versterkt hun werking. Door deze kristallen samen te gebruiken zal hun gezamenlijke kracht sterker zijn dan wanneer deze kristallen afzonderlijk gebruikt worden.               

 In sommige situaties is het mogelijk dat het gebruik van één kristal een te hevige reactie tot gevolg heeft, in dat geval zal deze combinatie het effect verzachten, zodat de frequentie zich afstemt op jouw energieveld.

Wanneer je amethist wil gebruiken om je intuïtieve inzichten te vergroten, is het in sommige gevallen mogelijk dat dit proces snel tot stand komt en dat kan tot onrust leiden of het kan allemaal wat veel zijn als nieuwe intuïtieve of spirituele indrukken snel binnenkomen. In dat geval kan het nuttig zijn om ook rozenkwarts te gebruiken om dit proces wat meer te kanaliseren. 

Omgekeerd is het mogelijk dat wanneer je rozenkwarts gebruikt om bepaalde ervaringen te helen die te maken hebben met liefdeskwesties, je hart te ver open komt te staan, waardoor het allemaal wat te gevoelig kan worden. In dit geval kan amethist de zenuwen kalmeren en een bredere kijk brengen op de situatie.

Op die manier houden deze drie edelstenen elkaar en jou in evenwicht.

Door deze edelstenen in een driehoek te leggen ontstaat er een bijzondere energetische verbinding, die gelinkt is aan de krachtige drie-eenheid. Die staat voor nieuwe ideeën, vruchtbaarheid, evenwicht,…

.

Hoe kan je deze edelstenen gebruiken?

Je kan deze edelstenen op verschillende manieren gebruiken. Wees creatief als je edelstenen gebruikt en vertrouw hiervoor zeker op je intuïtie! Je kan het niet fout doen. Hier zijn alvast een aantal mogelijkheden:                                                                                                                                              

  • Je kan de edelstenen in een bepaalde ruimte plaatsen waar je vaak bent of waarvan jij voelt dat deze ruimte deze energie kan gebruiken. Je kan ze bv. samen op een kast leggen. Naast de energetische werking oogt het ook mooi.                                                              
  • Wil je graag de energiefrequentie verhogen? Dan kan je de kristallen verder uit elkaar leggen. Plaats in dat geval elk kristal in een aparte hoek van een bepaalde ruimte. Op die manier wordt het energieveld vergroot.                            
  • Heb je kleine trommelsteentjes? Dan kan je ze een hele dag bij je dragen, bijvoorbeeld in je broekzak.                                                
  • Je kan jezelf een kristalhealing geven door deze kristallen rond je lichaam te leggen. Dit is een heel fijne manier om de energie te leren voelen en te ervaren. Neem zeker voldoende de tijd als je jezelf een kristalhealing wil geven. Zorg er ook voor dat je niet gestoord kan worden.                                          Je kan de edelstenen ook op je chakra’s plaatsen. In dit geval is het uiteraard handig dat je daarvoor kleine kristallen gebruikt. Het voorhoofdchakra of  “derde oog”, hartchakra en zonnevlecht zijn drie krachtige energiepunten.                                                                                                                                      
  • Uiteraard  kan je ze ook gebruiken tijdens een meditatie.                                                                                               
  • Je kan deze edelstenen in combinatie dragen als een hanger rond je hals.                                         
  • Verder zijn er ook armbanden die de combinatie van amethist, rozenkwarts en bergkristal bevatten.

Hoe jij ze ook wil gaan gebruiken, je kan het niet verkeerd doen. Gebruik ze op de manier die voor jou het fijnst aanvoelt. Volg vooral je gevoel hierin! Ontdek zelf de verschillende mogelijkheden en wat ze voor jou kunnen betekenen. En bovenal: ervaar de bijzondere kracht van de Gouden Driehoek!

https://www.dagaz-healing.be/?product=gouden-driehoek-ruwe-edelstenen
https://www.dagaz-healing.be/?product=gouden-driehoek-setje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.