Een licht op de Aartsengelen

Engelen zijn voor mij energie, met elk hun eigen energiefrequentie die resoneert met bepaalde, specifieke thema’s van het leven. Om het voor de mens gemakkelijker te maken om er een voorstelling van te maken heeft elke frequentie een specifieke naam gekregen en wordt deze energie afgebeeld als Aartsengelen. Ik vergelijk het wel eens met radiogolven, het is allemaal energie, elke radiozender heeft zijn eigen frequentie. Ik zet de belangrijkste aartsengelen hieronder even op een rijtje, met elk hun eigen “specialiteit”.

Alhoewel Engelen in wezen niet mannelijk of vrouwelijk zijn, kunnen sommigen eerder vrouwelijke en anderen eerder mannelijk energie oproepen. Daarom gebruik ik wel eens “hij” of “zij”. Als jij het anders aanvoelt is dat ook prima.

Ariël: Deze engel wordt geassocieerd met natuur en de dieren. Wanneer je dieren wil helpen of het genezingsproces wil ondersteunen dan kan je de energie van Aartsengel Ariël en Aartsengel Raphaël aanspreken. Ze kan je ook helpen met de materiële dingen aan te trekken die je nodig hebt. Dat is niet noodzakelijk hetzelfde als de materiële zaken die je graag wilt.

Azraël: Dit is de engel met de zachtste energie. Azraël wordt geassocieerd met de kracht en elegantie van God. Deze engel helpt je om je door moeilijke situaties te leiden, die al eens voorkomen in het leven. Kan onder andere ondersteuning bieden bij de overgang van het aardse leven naar het hiernamaals.  Zowel voor de betrokken persoon als voor zijn omgeving.

Chamuël: Deze naam betekent: “Hij die God ziet”. Dat wil dan ook zeggen dat niets ontsnapt aan zijn zienswijdte. Hij kan je helpen om je weg te vinden in het leven, zowel wat betreft je carrière, je levenspartner, de waarheid vinden in een situatie,… maar ook bij het (terug)vinden van materiële dingen.

Gabriël: Communicatie en creativiteit staat hier centraal. Ze wordt afgebeeld met een trompet, waarmee ze mensen tot actie wil aanzetten. Ze wordt geassocieerd met geboorte-aankondigingen. Ze wordt aanzien als een boodschapper tussen God en de mens. Ze moedigt aan om dingen waarmee je  begonnen bent ook af te ronden.

Haniël: Deze engel helpt je bij het ontdekken of in contact te brengen met je spirituele gaven. Hier hoort ook intuïtie bij. Ze helpt je bij het vinden van de waarheid en het begrijpen van een situatie.

Jeremiël: Helpt om een overzicht te krijgen over ons leven. Hoe de gebeurtenissen in ons leven ons gevormd hebben tot wie we nu zijn en waar we nu zijn. Hij helpt vervolgens ook om de keuzes te maken die nu nodig zijn.

Jophiël: De aartsengel van schoonheid! Ze helpt je om de schoonheid te zien rondom je. De schoonheid van de natuur, maar ook in mensen, situaties,… Ze helpt je om negatieve gevoelens of ideeën te transformeren naar positieve. Ze helpt je ook om mooie dingen te creëren.

Metatron: Deze aartsengel beschermt gevoelige mensen en kinderen. Deze aartsengel kan de beleving van tijd veranderen: zowel versnellen als vertragen.

Michaël: de beschermer. Hij kan je een gevoel van veiligheid en geborgenheid geven. Je kan er hier meer over lezen: https://www.dagaz-healing.be/aartsengel-michael-en-het-verbreken-van-energetische-koorden/

Raguël: Wanneer we ons in een moeilijke relatie bevinden, kan deze engel helpen om de energie te verzachten en helpen om inzicht te brengen in de situatie en relatie. Hij helpt om tot compromissen te komen.

Raphaël: Wordt geassocieerd met fysieke, mentale en emotionele genezing of de ondersteuning daarvan. Hij wordt beschouwd als de beschermer van reizigers.

Raziël: De meest wijze van de aartsengelen. Hij helpt om het mystieke te ontdekken, onderzoeken en te begrijpen.

Sandalphon: Helpt onze zoektocht naar ons ware zelf. Hij helpt in contact te komen met mensen die ook op zoek zijn.

Uriël: Betekent “het Licht van God”. Ze helpt om je grote inzichten te brengen en schenkt je emotionele healing. Ze helpt je ook om grote veranderingen in je leven door te voeren, zodat je vanuit je ware zelf kan leven.

Zadkiël: Wanneer je je in een belangrijke leerfase bevindt, kan Zadkiël je eraan herinneren hoe ver je al geraakt bent (dit kan ook betrekking hebben op vorige levens). En je een helder inzicht geven waar je naartoe wil.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.