Aartsengelen, beschermengelen en gidsen; wat is het verschil?

Ik krijg regelmatig de vraag wat het verschil is tussen Aartsengelen, beschermengelen en gidsen. Vaak merk ik dan dat er toch wat verwarring en misverstanden rond bestaan. Ze worden regelmatig door elkaar gehaald. Vandaar dat ik het graag kort even wil uitleggen… De bedoeling is dat ik dit artikel nog verder zal uitbreiden. Maar voor nu even de korte versie…

Ik wil graag eerst beginnen met uit te leggen dat Engelen, gidsen,… voor mij aanvoelen als energieën en minder dan wezens die een visuele voorstelling kunnen hebben. Dat is iets heel persoonlijk. Als jij ze op een andere manier aanvoelt of als jij ze graag visueel voorstelt (sommige mensen kunnen engelen of gidsen zien), dan is dat prima! Intentie is het belangrijkste. Hoe voel jij het aan, wat wil jij graag bereiken met het werken met deze energieën, en op welke manier wil je dat graag doen? Maak de voorstelling waar jij je het beste bij voelt en die voor jou vertrouwd aanvoelt. Een foute manier bestaat niet.

Beschermengelen: dit zijn jouw persoonlijke engelen. Ze zijn bij je vanaf je geboorte (of het moment van de conceptie) tot je overlijdt. Iedereen heeft minstens 2 beschermengelen, soms kunnen er dat ook 3 zijn. Ze zijn bij jou en helpen enkel jou. Om het voor ons als mens gemakkelijker te maken om er contact mee te maken, hebben ze ook een naam. Om hun namen te leren kennen kan je bv. mediteren en ze vragen om je hun naam bekend te maken.

Aartsengelen zijn engelen die voor iedereen beschikbaar zijn. Ze zijn ongelimiteerd in tijd en ruimte, dat zijn de andere ook. Dat wil zeggen dat ze bij verschillende mensen tegelijkertijd kunnen zijn. Dit betekent dus dat je niet bang hoeft te zijn dat wanneer jij hun hulp vraagt, je deze hulp ontneemt van anderen. Minstens een aantal van deze engelen zal je bekend voorkomen: Aartsengel Michaël, Aartsengel Rafaël, Aartsengel Uriël, Aartsengel Gabriël,…

Gidsen zijn geen engelen. Gidsen zijn mensen die op aarde geleefd hebben. Dit zijn mensen die dicht bij je stonden (of het nu in dit leven of in een ander leven was) en een belangrijke invloed op je hadden. Zij hebben besloten om je verder te begeleiden tijdens je leven. En blijven daarom nog dicht bij je.

Dit is een heel korte beschrijving over de verschillen. Op zich maakt het niet uit met welke van deze energieën je het beste werkt. Volg je gevoel. Zoals ik al vermeld heb, is intentie het belangrijkste.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.